Filosofie


Filosofie

Met als belangrijkste leidraad, verbinding tussen mens en hond. Wil ik de hond laten leren vanuit zijn eigen taal en persoonlijkheid. Leren in zijn eigen tempo en aangepast aan het temperament.

Want dat is duidelijk voor de hond.


Vele mensen ervaren bepaald hondengedrag als onwenselijk.

Zoals het tegen je opspringen, niet luisteren in het bos, etcetera.

We verlangen van een hond, die in een mensen roedel leeft dat hij weet hoe hij om moet gaan met de mens en dat hij even zijn "eigen hondengedrag" afleert.

Dit terwijl de hond alleen maar doet wat hij kent, namelijk HOND zijn.


Zou het niet beter zijn de hond te leren omgaan met menselijk gedrag. Of beter nog, de mens te leren, wie het "wezen" hond nu eigenlijk is. En hoe daar mee om te gaan!

Om zo samen in balans te komen, zodat samenleven voor beide partijen aangenaam wordt.

De hond te laten leren in zijn eigen tempo. In lessen waar ook theorie een belangrijk speerpunt is.


Mijn doel is dan ook MENS en HOND nader tot elkaar te brengen, in privélessen of kleine groepjes met maximaal 5 deelnemers.

Maar de focus ligt op consulten van 1 op 1 begeleiding; namelijk de begeleider en zijn of haar hond.

Zonder de stress van een groep, gewoon om elkaar beter leren begrijpen.

Het aanleren van zit, lig en blijf etc. wordt dan ook een stuk eenvoudiger.

Het is een achterhaald begrip dat je door een “dominante” leider te zijn, een goede band kan hebben met je hond.

Een hond heeft kwaliteiten als zelfverzekerdheid, geborgenheid en veiligheid in zijn begeleider nodig.


Ik ben een coach voor mensen met een hond, die begeleiding biedt om een goede verstandhouding te ontwikkelen tussen beiden, en dit in de breedste zin van het woord.


Van de intentie om een pup aan te schaffen met alle informatie die daarbij komt kijken, de hond beter te leren begrijpen, puppy klasjes voor leren en socialiseren.

Basis cursus verbinding met je hond, gedragsproblematiek, voeding, als het maar mens/hond gerelateerd is.


Ik heb tevens een studie gedaan tot life coach, en dat geeft mij de kennis hoe ik mensen wat kan leren.

Ook de vele jaren die ik heb besteed aan het helpen van ruiters met hun paard, komen daarbij erg van pas.

Een veel gestelde vraag is; wat Marco’s Dogs Coaching Centre onderscheidt van een doorsnee hondenschool.


Ik zal het uitleggen.


Mijn hele leven zit ik al tussen honden en paarden, ik heb een grote liefde voor alle dieren. Maar zeker een fine-tuning voor de hond en het paard.

In de paardenwereld is het al heel lang een gewoonte en gebruikelijk dat je begint met groepslessen, om de basis te leren. En daarna als je wat meer verdieping wilt, neem je een lease, verzorg, leen of eigen paard. Vaak stoppen dan de groepslessen, en ga je over tot het nemen van privélessen om je kennis en vaardigheden te vergroten. Iets wat erg goed werkt, en al sinds jaar en dag een gegeven is in het paardrijden.


Met dit concept in mijn hoofd, ben ik gestart met Marco’s Dogs Coaching Centre. Ik had al jarenlange ervaring met honden. Ben er mee opgegroeid, en we hadden er altijd meerdere. Zodat ik goed kon observeren hoe de communicatie binnen een hondenroedel verliep. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. En ook ben ik altijd mateloos geïnteresseerd geweest in de fokkerij van en met honden. Mijn hobby kennel “of Marco’s Dogs”, je snapt nu ook waar mijn bedrijfsnaam vandaan komt, bestaat al sinds 1995. 2020 is dus voor ons een jubileum jaar geweest, 25 jaar!

Wij zijn helemaal idolaat van het ras de Rhodesian Ridgeback, en hebben daar inmiddels een aardig roedel van thuis lopen. Ze wonen met ons in en om het huis in Gilze. Waar ze voldoende ruimte hebben voor hun vertier.


Naast dit alles wilde ik graag mijn kennis vergroten over het wezen hond, en heb ik diverse opleidingen gevolgd, om de hond nog beter te leren begrijpen. Van de manier van leren, tot en met het natuurlijk gedrag van een hond. En naast mijn ervaring met fokken, heb ik de cursus fokken met honden gevolgd, als ook de vroegere Kynologen kennis 1. Ook bezit ik het diploma honden instructeur, en heb door middel van studie, me verdiept in het gedrag en de emotie van de hond.

Dit alles geeft mij veel kennis en praktijk ervaring, die ik graag aan mensen overdraag die meer over en met hun hond willen leren.


Marco’s Dogs Coaching Centre biedt een totaal pakket aan begeleiding van pup tot volwassen hond. Basis training verbinding met je hond (Deze cursus bestaat uit 5 lessen van maximaal 5 deelnemers). En als SPECIALITEIT, privélessen. Bijvoorbeeld als je tegen problemen aanloopt, of gewoon in een privé setting wil trainen.


*In de basis cursus, verbinding met je hond. Leer je de basis hoe je omgaat met je geliefde huisdier. En hoe je samen kunt gaan trainen vanuit een positieve invalshoek.

* Privélessen. Wil je daarna verdieping van het geleerde, of vindt je het gewoon fijner om in privélessen te leren. Kun je voor deze vorm kiezen. Waar ook het accent ligt van Marco’s Dogs Coaching Centre.

Je ziet dat ik het concept, zoals het in de paarden wereld al decennia lang gebruikelijk is, heb doorgevoerd naar de honden educatie.


Wil je meer weten over Marco’s Dogs Coaching Centre, bel voor meer informatie naar 0612826335.


Groet, Marco.